Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Ziekenhuizen vergelijken

Er zijn drie websites waarmee u ziekenhuizen kunt vergelijken.

Op Kiesbeter.nl, een site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De site kent uitgebreide zoekmogelijkheden. Zo kunt u ziekenhuizen zoeken op plaats en kunt u bekijken welke voorzieningen ze hebben. Ook kunt u prijzen van specifieke behandelingen en wachttijden van ziekenhuizen vergelijken. Verder is het mogelijk om gericht te zoeken naar ziekenhuizen die aan bepaalde criteria voldoen. De site is zeer informatief en is één van de beste gespecialiseerde vergelijkingssites die er op dit moment in Nederland op het internet te vinden is.

Via Independer.nl krijgt u door het invullen van uw potcode een overzicht van zorginstellingen in uw regio, waaronder ook privéklinieken. U kunt ook specifieke specialismen selecteren. De site is erg informatief, maar nog niet over alle zorginstellingen zijn gegevens beschikbaar. Verder is niet erg gebruiksvriendelijk dat Independer wil dat u vragen beantwoordt over of u al dan niet in de afgelopen twee jaar in een ziekenhuis bent behandeld.

Via NVZ Vereniging van Ziekenhuizen kunt u zoeken op woonplaats of op naam van het ziekenhuis. De site bevat erg veel informatie over onder meer patiënttevredenheid, wachttijden en veiligheid, maar ook allerlei informatie over organisatorische aspecten over de jaren 2003 tot 2005. Er zijn weinig zoek- en sorteermogelijkheden. De informatie wordt niet echt overzichtelijk gepresenteerd. Onhandig is dat standaard de nog lege gegevensformulieren over verslagjaar 2006 worden getoond.

De beste sites voor het vergelijken van ziekenhuizen

A = Aanbod
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
I = Informatief
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site