Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Digitale camera's vergelijken

Zoektips voor het vergelijken van digitale camera's

Er zijn veel goede sites voor het vergelijken van digitale camera's, maar de sites verschillen qua sterke punten. Dit betekent dat u voor verschillende doelstellingen bij verschillende vergelijkingssites terecht kunt.

Beoordeling van sites voor het vergelijken van digitale camera's

Op Kieskeurig.nl kunt u digitale camera's zoeken op merk of prijscategorie. U kunt ook uitgebreid zoeken op productspecificaties. Ook bevat de de site een informatief achtergrondverhaal over digitale camera's. Uitgebreide gebruikersreviews.

Ook Vergelijk.nl heeft een nuttig achtergrondverhaal over het maken van een keuze voor een digitale camera. De site bevat een redelijk aantal recensies van gebruikers. Op deze site kunt u ook prijzen vergelijken.

De site Fotocentraal.nl geeft erg duidelijke reviews van de digitale camera's. De site biedt geen prijsvergelijking.

Alatest.com (EN) biedt een overzicht van professionele reviews van digitale camera's. Per camera krijgt u een pagina te zien met samenvattingen van professionele reviews of gebruikersreviews. U kunt telkens doorklikken naar de volledige review. De site is niet zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ook zijn de selectie- en zoekmogelijkheden niet optimaal. De prijzen worden weergegeven in Engelse ponden. Wel is de site erg informatief wat betreft kwaliteit.

De site Digitale Fotografie Informatie Pagina's is niet zo inzichtelijk. Het is niet heel gemakkelijk om een specifiek type van een cameramerk te selecteren. De site geeft duidelijke technische informatie over de digitale camera's.

Op Letsgodigital.org kunt u meerdere camera's met elkaar vergelijken op specificaties. Er is ook een advieswijzer waarmee u digitale camera's kunt zoeken op bepaalde specificaties, maar die lijkt niet helemaal goed te werken; er verschijnt telkens hetzelfde resultaat. De invoer van gegevens is niet gebruiksvriendelijk, als u terugklikt om iets te veranderen aan uw keuze bent u uw postgegevens kwijt. De site biedt van een aantal camera's wel interessante reviews en een prijsvergelijking.

De beste sites voor het vergelijken van digitale camera's

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site