Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Tandartsen vergelijken

De beste site om tandartsen te vergelijken heeft helaas een beperkt aanbod

Ook voor het vergelijken van de circa 5000 tandartspraktijken in Nederland bestaan er vergelijkingssites.

Tandarts.nl is in 2001 opgericht door twee jonge tandartsen. Op de site kunt uit een bestand van 677 tandartsen in Nederland zoeken naar een tandarts in uw woonplaats of postcodegebied. De site biedt uitgebreide zoekmogelijkheden. Zo kunt u zoeken op 7 verschillende faciliteiten (bijvoorbeeld mogelijkheid van avondbehandeling of in het weekend, parkeergelegenheid) en 16 specialismen (bijvoorbeeld orthodontie, hypnose, angstige patiënten of bleken van tanden). Er wordt ook vermeld of de tandarts al dan niet patiënten aanneemt. Bij een aantal tandartspraktijken staat de eerstvolgende afspraakmogelijkheid vermeld en kunt u zich via een formulier op de site meteen inschrijven voor een afspraak. Nadeel van tandarts.nl is wel dat het aantal tandartsen in het bestand bij lange na niet volledig is. Dat is niet zo'n probleem als u in een grote stad of dichtbevolkt gebied woont, maar als u op het platteland woont is de kans groot dat de voor u dichtsbijzijnde tandarts niet via deze site te vinden is. Overigens is volgens Tandarts.nl het aanbod op site beperkt omdat er alleen tandartspraktijken op de site staan die nog nieuwe patiŽnten aannemen.

Met de site van de Nederlandse vereniging van mondhygiŽnisten kunt u via het aanklikken van uw regio op een kaart van Nederland zoeken op mondhygiënisten in uw regio. Dit levert een lijst van 'vrijgevestigde' mondhygiënisten in uw buurt op met contactgegevens. De site biedt geen verdere informatie over de praktijken. Ook heeft de site geen zoek-, sorteer- of vergelijkmogelijkheden.

De Wegwijzer van de medische esthetiek biedt ook een overzicht van tandheelkundige klinieken. Het overzicht is wel heel beperkt: 7 klinieken in totaal. Over die 7 klinieken is er wel veel informatie beschikbaar, maar de site biedt geen mogelijkheden om te zoeken, vergelijken of te sorteren.

Verder is er nog de site TandartsPlein.nl, waarmee u op een zeer beperkt aantal tandartsen in uw regio kunt zoeken. De site biedt geen zoek, vergelijk- of sorteermogelijkheden. U klikt direct door naar de websites van de tandartsen.

Tot slot is er de site Artsenvergelijking.nl, waarop u zich moet aanmelden alvorens u een vergelijking kunt laten maken. Hiermee voldoet de site niet aan het criterium van Snakewool dat een vergelijkingssite direct en online resultaat moet bieden. Het is ook niet duidelijk hoeveel tandartsen zich bij de site hebben aangesloten. De site is wellicht wel de moeite van het proberen waard voor mensen die een hele dure tandartsbehandeling moeten ondergaan en daarvoor een zo goedkoop mogelijke prijs willen betalen.

De beste sites voor het vergelijken van tandartsen

A = Aanbod
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
I = Informatief
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site