Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Taxatietarieven vergelijken

Het vergelijken van taxatietarieven loont de moeite

Taxateurs verschillen nogal in prijs. Het kan al gauw zo'n tientallen euro's schelen als u vooraf de moeite neemt om de tarieven te vergelijken.

Het vergelijken van taxatietarieven is relatief eenvoudig. Op de vergelijkingssites voor taxatietarieven krijgt u na het invullen van de geschatte woningwaarde en de postcode van de woning een overzicht te zien van aanbieders en prijzen.

Veel sites om taxatietarieven te vergelijken bieden geen direct en online resultaat

Veel sites voor het vergelijken van taxatietarieven bieden helaas geen direct en online resultaat, maar presenteren een anonieme lijst met aanbieders, waarna u op een uitgebreid formulier uw persoonlijke gegevens moet invullen om van één aanbieder een offerte te krijgen. Snakewool vindt een dergelijke methode niet erg transparant, mede omdat niet goed controleerbaar is of de vergelijkingssite de juiste prijsinformatie aanbiedt.

Advies van Snakewool: Probeer meerdere vergelijkingssites voordat u een keuze maakt

De diverse sites voor het vergelijken van taxatietarieven hebben heel verschillende aanbieders in hun bestand. Omdat de vergelijkingssites relatief eenvoudig in het gebruik zijn, terwijl de prijzen nogal uiteenlopen, is het een goed idee om meerdere sites te proberen voordat u tot uw keuze overgaat.

Beoordeling van de sites om taxatietarieven te vergelijken

Taxatietarieven is voor het vergelijken van taxatietarieven de handigste website. Anders dan de andere sites wordt niet moeilijk gedaan over de namen van de taxatiebureaus. U kunt zelfs direct doorklikken naar de homepage van de betreffende taxateur.

Bij TaxatieTarief Vergelijken.nl krijgt u na het invullen van de geschatte waarde van de woning invullen en de postcode een overzicht te zien van taxatietarieven van aanbieders die niet bij naam worden genoemd (“Aanbieder 228”, “Aanbieder 49”). U kunt vervolgens een offerte van één van de aanbieders aanvragen door het invullen van een uitgebreid formulier. Dat is niet erg gebruiksvriendelijk.

Ook Taxatievergelijk.nl geeft een overzicht van aanbieders die niet bij naam worden genoemd. Verder zijn de taxatietarieven op deze site over het algemeen hoger dan op de vorige site.

TaxeerjeHuis.nl levert eveneens een overzicht van anonieme aanbieders. Het is bovendien niet helemaal duidelijk of de taxatietarieven inclusief of exclusief BTW zijn.

De beste sites om taxatietarieven te vergelijken

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site