Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Werkgevers vergelijken

Vergelijkingssites voor werkgevers

Sites om werkgevers te vergelijken zijn er eigenlijk in twee hoofdvormen:

  • Recensiesites: Sites waarop gebruikers hun ervaring met het werken bij een bepaald bedrijf kunnen plaatsen. Het succes van deze sites wordt bepaald door met name de kwantiteit, maar ook kwaliteit van hun recensies.
  • 'Beste werkgevers'-sites: Sites die de resultaten bevatten van een onder een grote groep mensen uitgevoerd (tevredenheids)onderzoek, uitmondend in een top 50 of top 100 van beste werkgevers.

Recensiesites

Companyrating.nl is een initiatief van Intermediair.nl. Het is een recensiesite bestemd voor hogeropgeleiden. De site bevat in januari 2009 zo'n 1730 bedrijven en ruim 6000 reviews. De presentatie van de site is niet heel erg logisch en overzichtelijk.

Jobinsider.nl geeft de mogelijkheid om (anoniem) ervaringen met werkgevers te plaatsen. De site kent geen uitgebreide zoek- en sorteermogelijkheden en bevat slechts een zeer beperkt aantal recensies.

Indewandelgang.nl biedt (anonieme) recensies van werknemers over de bedrijven waar zij werken of hebben gewerkt. De meeste recensies lijken afkomstig van ontevreden ex-werknemers. De informatie is nauwelijks meer actueel te noemen. Het overgrote deel van de recensies dateert van meer dan vijf jaar geleden.

'Beste werkgevers'-sites

Op Great Place To Work.nl vindt u naast een lijst met beste Nederlandse werkgevers ook lijsten met de beste werkgevers in andere Europese landen. Ook biedt de site een 'Beste werkgevers zoekmachine'. U kunt daarmee bijvoorbeeld zoeken in welke jaren en in welke landen een bepaald bedrijf een notering heeft behaald op de ranglijsten met beste werkgevers.

Intermediair doet jaarlijks onderzoek naar de beste werkgevers.

Amerikaanse sites

Glassdoor.com is een Amerikaanse site en bevat vooral recensies en salarissen van Amerikaanse bedrijven.

Criticat.com is eveneens een Amerikaanse sites met recensies van Amerikaanse bedrijven.

Op de site van CNN (EN) treft u een overzicht aan met de 100 beste bedrijven in 2006, 2007 en 2008. De informatie is nogal gericht op de Amerikaanse markt en zal voor de meeste Nederlandse werkzoekenden niet echt relevant zijn.

De beste sites om werkgevers te vergelijken

A = Actuele gegevens, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site