Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Huisartsen vergelijken

Ook voor het zoeken van een huisarts kunt u vergelijkingssites raadplegen

Via Independer.nl kunt u huisartspraktijken bij u in de buurt opzoeken door het invoeren van uw postcode. U krijgt een overzichtelijke rij resultaten te zien, waarop u kunt selecteren op een mannelijke of vrouwelijke huisarts, afstand tot de praktijk, type praktijk, aantal patiënten en aanname van nieuwe patiënten. U kunt doorklikken naar meer informatie over de arts, zoals contactgegevens, speciale spreekuren, maar ook afstudeerjaar en universiteit.

Op Huisartsen.nl bieden ruim 2000 huisartsen informatie over hun praktijk. U kunt de artsen opzoeken op naam, postcode of woonplaats. Op het overzicht van resultaten kunt u per huisarts doorklikken naar meer informatie over contactgegevens, spreekuurtijden etc. Niet alle informatie op de site is even actueel.

Op Pijntje treft u adressen en locaties aan van professionals die werkzaam zijn in de gezondheidszorg. U kunt huisartsen zoeken op plaats, postcode of naam. U krijgt ten hoogste 15 zoekresultaten te zien, met alleen de adresvermelding. Wilt u meer resultaten zien, dan moet u de zoekopdracht verfijnen. Per huisarts heeft u de mogelijkheid om de locatie op een kaart of satellietfoto te laten aangeven.

Via Uwdokter.nl kunt gegevens van artsen in Nederland met een eigen homepage opzoeken. U kunt via deze site huisartsen achternaam, plaatsnaam of postcode. Het aanbod op de site is niet zo groot, de resultaten worden niet overzichtelijk gepresenteerd en de links werken niet altijd. Sommige homepages die in het bestand zijn opgenomen bevatten slechts summiere informatie. Verder blijkt uit een snelle steekproef dat niet alle huisartsen met een website daadwerkelijk via Uwdokter.nl te vinden zijn.

Nog niet beoordeelde sites om huisartsen te vergelijken

Zorgkaartnederland.nl

 

De beste sites voor het vergelijken van huisartsen

ASIG
1Independer.nl+++-+++-
2Huisartsen.nl+--+-+
3Pijntje++---
4Uwdokter.nl-----

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site