Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Brandstofprijzen vergelijken

Goedkoop tanken door brandstofprijzen te vergelijken

Met de vergelijkingssites voor brandstofprijzen kunt u zoeken naar de tankstations waar u in uw buurt goedkoop kunt tanken.

Snakewool vindt bij vergelijkingssites voor tankstations de grootte van het aanbod het belangrijkste criterium. Het aantal tankstations dat de sites in hun bestand hebben verschilt nogal. Geen van de sites heeft álle tankstations in Nederland in zijn bestand. Het kan dus zeker lonen om meerdere sites te proberen.

Bij alle vergelijkingssites voor brandstofprijzen kunt u terecht voor de prijzen van euro95, euro98, super en diesel. Alleen op de site van Athlon Car Lease kunt u niet terecht voor het vergelijken van lpg-prijzen. Op de andere sites wel.

Andere manieren om geld te sparen aan de pomp...

Snakewool vergelijkt alleen de vergelijkingssites. Dat wil niet zeggen dat er geen goedkopere manieren zijn om te tanken. Organisaties als ANWB en United Consumers bieden voor leden ook een mogelijkheid om goedkoop te tanken.

...als u veel tankt en niet terugschrikt van administratief gedoe...

Bij United Consumers kunt u bijvoorbeeld een tankpas aanschaffen waarvoor u bij de aangesloten tankstations altijd benzine kunt tanken voor de zgn. landelijke adviesprijs minus 6 cent. Nadelen zijn dat het aantal aangesloten tankstations beperkt is, dat niet altijd gegarandeerd is dat u daar ook de laagste prijs betaalt (de landelijke adviesprijs is relatief vrij hoog – de goedkoopste tankstations zitten daar soms wel 10 cent onder) en dat u eerst moet betalen omdat de korting pas op een later moment wordt verrekend. Als u per jaar behoorlijke hoeveelheden tankt, als u niet terugschrikt voor administratief ‘gedoe’ en nóg een pasje in uw portemonnee én als u een aangesloten tankstation op uw dagelijkse route hebt zitten, is deze optie wellicht het onderzoeken waard.

...of als u toch al ANWB-lid bent.

Voor ANWB-leden geldt dat zij met hun ANWB-pas ook een kortingstegoed kunnen opbouwen van 5 tot 6 cent op de zgn. landelijke adviesprijs bij aangesloten tankstations. Ook hier is niet gegarandeerd dat u bij deze tankstations, zelfs met uw ANWB-pas, het allergoedkoopste uit bent, maar als u toch al ANWB-lid bent en toevallig tankt bij een aangesloten tankstation, dan kan het geen kwaad aan de kassa de ANWB-pas te tonen.

Nog veel verbeteringen mogelijk voor sites om brandstofprijzen te vergelijken

Athlon Car Lease heeft het grootste aantal tankstations. Uit tests voor een aantal plaatsnamen blijkt echter dat niet altijd ook de allergoedkoopste pomp in het rijtje staat. Enigszins onhandig op die site is verder dat u alleen op postcode kunt zoeken; niet op plaatsnaam. De site van Athlon Car Lease is dan ook vooral gemakkelijk voor een snel overzicht van goedkope benzinestations nabij uw woning of uw werkadres (of een andere plaats waarvan u de postcode uit uw hoofd kent). Pluspunt is daarbij wel weer dat u kunt selecteren op de afstand die de tankstations van uw adres zijn verwijderd.

Brandstofprijzen.nl heeft ook een redelijk aantal tankstations in zijn bestand. Ook kent de site de handigste en snelste zoekmethode. De lay-out is echter vrij onaantrekkelijk. Bovendien zijn de prijzen niet allemaal even recent; soms zelf enkele weken oud. Met de huidige fluctuaties in de brandstofprijzen lijkt dat niet erg betrouwbaar.

Tankwijzer.nl biedt de handigste zoekmethode: om brandstofprijzen te vergelijken u kunt op die site op een kaart van Nederland uw zoekgebied aanklikken. Ook geeft die site enige informatie over het tankstation, zoals of het tankstation 24 uur per dag open is en of er een winkel of wasstraat aanwezig is. De lay-out is prettig en overzichtelijk en de site geeft recente informatie. Er staan alleen relatief gezien weinig tankstations in het bestand. Desondanks zijn het wel vaak tankstations met relatief voordelige prijzen.

Op de site van United Consumers staat een dagelijks bijgehouden overzicht van de landelijke adviesprijs voor brandstof van de vijf grootste oliemaatschappijen (Shell, BP, Esso, Texaco en Total). De site biedt echter geen informatie per tankstation.

Goedkooptanken.nu is een van de mindere sites om brandstoftarieven te vergelijken. Naast een onoverzichtelijke lay-out en een onhandige zoekfunctie (zoeken op bijvoorbeeld de plaatsnaam ‘Den Haag’ lukt niet goed), heeft de site ook relatief weinig tankstations in het bestand.

Dan is er tot slot nog Tankwijzer.com, waarop u een lijst aantreft met de goedkoopste tankstations van Nederland. Deze site kent echter geen zoekfunctie en is daardoor tamelijk gebruiksonvriendelijk en feitelijk niet te kwalificeren als vergelijkingssite.

Kortom, er valt nog heel wat te verbeteren voor de tanksites. Snakewool houdt de ontwikkelingen voor u in de gaten!

Overige sites voor het vergelijken van brandstofprijzen

Brandstofprijs.nl

Brandstofplanner.nl

Brandstofprijs.com

Brandstof-zoeker.nl

De beste sites om brandstofprijzen te vergelijken

A = Aantal tankstations in het bestand
P = Actuele peildatum
S = Sorteer- en zoekmogelijkheden
G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site