Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Makelaars vergelijken

Weinig goede sites om makelaars te vergelijken

Makelaars mogen zelf hun tarieven bepalen. Deze tarieven verschillen per makelaarskantoor. Er zijn in Nederland weinig goede sites om (tarieven van) makelaars te vergelijken.

Onderstaand treft u een beoordeling van de sites aan.

Via Makelaars Tarieven.com krijgt u na het invullen van de geschatte woningwaarde en uw postcode een overzicht van makelaars in de door u gekozen regio. In het overzicht staan van enkele makelaars de tarieven zowel exclusief als inclusief BTW vermeld. Voor andere makelaars zijn die tarieven op aanvraag. Jammer is dat in het overzicht niet gelijk ook de adressen van de makelaars staan vermeld; daarvoor moet u op iedere naam doorklikken. U kunt met deze site dus niet zo gemakkelijk zoeken naar een makelaar in een bepaalde wijk.

Via Makelaars Nederland kunt u makelaars zoeken op naam of plaatsnaam. Als u op plaatsnaam zoekt verschijnt een lijst met namen en adressen van de makelaars in die plaats. U kunt doorklikken naar de websites van de makelaars. De site biedt geen sorteermogelijkheden en geeft geen tariefinformatie.

Via de site Makelaar.lokaalzoeken.nl kunt u makelaars in een provincie, plaats of postcodegebied zoeken. Via de site kunt u doorklikken naar de websites van de makelaars. De site geeft geen informatie over tarieven, heeft niet alle makelaars in zijn bestand, heeft geen sorteermogelijkheden en presenteert de resultaten op onoverzichtelijke wijze over meerdere pagina's. De site heeft qua informatie geen meerwaarde boven de Gouden Gids en scoort al met al dus behoorlijk laag op de beoordelingscriteria van Snakewool.

Via Tjooz.nl kunt u makelaars binnen een straal rond een postcodegebied zoeken. U krijgt dan een lijst met makelaars en hun adressen, die u een vraag kunt stellen of waar u een offerte kunt aanvragen. De site bevat geen verdere informatie over de makelaars. U kunt niet doorklikken naar de websites van de makelaarskantoren.

Op Makelaarvergelijk.nl krijgt u na het invullen van uw postcode en de geschatte woningwaarde een kort lijstje met 'anonieme' makelaars en hun tarieven. U kunt dan hun offerte aanvragen. Dit is niet transparant. 

 

 

De beste sites voor het vergelijken van makelaars

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site