Onafhankelijke vergelijking van vergelijkingssites. Kies de beste.

Digitale televisie vergelijken

Grote kwaliteitsverschillen tussen vergelijkingssites voor digitale televisie

Onderzoek van Snakewool wijst uit dat er tussen de diverse vergelijkingssites voor digitale televisie grote kwaliteitsverschillen zijn.

Beoordeling van de sites om digitale televisie te vergelijken

Op Digitelevisie.nl krijgt u na het invullen van uw postcode en huisnummer een overzicht van de aanbieders die voor uw adres digitale televisie aanbieden. Deze site geeft ook informatie over digitale satelliet-tv. U kunt vijf pakketten selecteren en deze met elkaar vergelijken. Ook kunt u via deze site per pakket de gemiddelde jaarprijs over meerdere jaren berekenen. U kunt per aanbieder bekijken met welk percentage uw maandelijkse kosten stijgen of dalen. Verder bevat de site ervaringen van gebruikers met de aanbieders van digitale tv.

Bij DigitaalTVkijken.nl is het onhandig dat de site bij de digitale pluspakketten van uw huidige kabelaanbieder de totale kosten niet goed in beeld brengt. Dit maakt een goede prijsvergelijking lastiger. De gegevens van deze site worden ook gebruikt door El Cheapo.nl en Vergelijk.nl. El Cheapo is echter informatiever over de jaarprijs en biedt betere sorteermogelijkheden dan DigitaalTVkijken.nl.

Bazoeka-partner.com vergelijkt alleen digitale tv van KPN en UPC. Dit betekent dat de site geen resultaten oplevert voor de postcodegebieden waar die aanbieders niet beschikbaar zijn.

Ook Voordeelbundel.nl levert voor digitale televisie minder resultaten op dan andere vergelijkingssites.

Digitale-media.nl bevat een lijst van digitale televisie-pakketten. U kunt niet zoeken op beschikbaarheid voor uw postcode. Ook kunt u niet sorteren op verschillende categorieën. De site is om een of andere reden ontzettend langzaam en niet erg gebruiksvriendelijk. Geen aanrader.

VergelijkDigiTV.nl is geen overzichtelijke site. Ook werkt de postcodecheck op deze site technisch niet goed.

De beste sites voor het vergelijken van digitale televisie

A = Aanbod, S = Sorteer- en zoekmogelijkheden, I = Informatief, G = Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de site